Weerbericht:
Eerst plaatselijk (mot)regen, overdag droog en perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gaslekkage tijdens verbouwing M'burg

Toegevoegd: 04-07-2007, 21.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een flatwoning aan de Jacob Pieterse Boreelstraat in Middelburg-Zuid is woensdagavond rond 20.30 uur een gaslekkage ontstaan.

In het pand waren twee mannen aan het klussen toen zij plotseling een gasleiding in het plafond raakten. Omdat er een flinke hoeveelheid gas vrijkwam werd direct de brandweer gebeld. Deze kwam met toeters en bellen ter plaatse.

De brandweer verrichte ter plaatse direct metingen om vast te stellen of er sprake was van explosiegevaar. Omdat de klussers alle ramen en deuren al hadden open gezet om te ventileren was hiervan geen sprake. Wel moest het lek worden gedicht.

Omdat de leiding ook naar de woning boven het pand liep, moest ook deze woning worden betreden. De bewoner was echter niet thuis. Het duurde enige tijd voordat een sleutelhouder ter plaatse kwam en de spuitgasten het appartement konden betreden. Nadat ook in dit pand de gasafsluiter was dichtgedraaid was het gevaar volledig geweken.

De bewoners van de flat konden in de loop van de avond weer terug naar hun woningen. Volgens officier van dienst W. van Haveren ontstond er geen grote schade. Alleen de beschadigde gasleiding zal vervangen moeten worden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750