Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Brandweer Goes redt waterhoentjes

Toegevoegd: 29-07-2007, 08.07 uur
Door: Brandweer Goes

GOES -  Vrijdagochtend kwam bij de brandweer het verzoek binnen om een waterhoentje uit een visfuik te redden aan de Potmanswegeling.


De bemanning van de dierenambulance en de politie waren al ter plaatse geweest maar kon niets uitrichten. De visfuik was uitgezet midden in een brede waterloop nabij de Deessche Watergang bij Kattendijke.

Omdat op het moment van de melding twee vrijwilligers in de kazerne aan het werk waren voor de technische dienst (in het kader van de dagdienstregeling) werden zij naar de plaats des onheils gestuurd. Eén van beiden maakt bovendien deel uit van het duikteam zodat hij in duikpak de waterloop in kon.

Bij aankomst bleek dat er niet één maar drie waterhoentjes in de fuik terecht waren gekomen en er niet meer uit konden. De waterhoentjes waren nog wel in redelijke conditie en niet gewond. De brandweerlieden moesten eerst de fuik in z'n geheel uit het water halen om de beestjes te kunnen redden.

Nadat de diertjes uit hun benarde positie waren bevrijd werden ze aan de rand van het water weer losgelaten. Binnen een mum van tijd zwommen ze weer vrolijk rond. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de visfuik.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren