Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 55 km

Uitslaande brand zorgt voor grote schade GAK Goes

Toegevoegd: 07-11-2002, 16.02 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - Een forse brand heeft donderdagochtend in alle vroegte grote schade veroorzaakt aan het gebouw van het GAK aan het Schuttershof in Goes.

Om 5.35 uur werd de dienstdoende ploeg gealarmeerd voor een binnenbrand in het GAK-kantoorgebouw aan het Schuttershof. Toen de bevelvoerder van de 47-49 zich bij de alarmcentrale meldde kreeg hij te horen dat de politie al ter plaatse was en dat het flink zou branden. Daarop gaf de bevelvoerder het nader bericht 'middelbrand'. De AC alarmeerde direct een tweede ploeg.

Ter plaatse aangekomen sloegen de vlammen uit de hal van het gebouw en uit enkele kantoren daarnaast. Met twee stralen hoge druk werd de eerste aanval ingezet, snel daarna aangevuld met nog twee stralen van de tweede bluseenheid. De meeste uitslaande vlammen werden daardoor binnen enkele minuten geblust. Direct gingen brandweerlieden het kantoorgebouw in om de situatie binnen te verkennen.

Het vuur verwoestte de centrale hal, de luifel aan de buitenzijde en de kantoorruimten (callcenter, diverse loketten) links naast de entree. De brandweer was geruime tijd bezig met het slopen van het plafond van de luifel en de hal omdat het vuur zich daarin genesteld had. De rook verspreidde zich door het gehele kantoorpand. Alle verdiepingen liepen dan ook in meer of mindere mate rook- en roetschade op.

De totale omvang van de schade is moeilijk in te schatten maar beloopt zeker enkele tonnen. Nog tijdens het nablussen meldden zich de eerste werknemers bij het kantoor. Zij konden echter niet aan het werk: de kantoren van het GWV-GAK bleven diverse dagen gesloten. Met man en macht wordt gewerkt aan het schoonmaken van het kantoor. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Het is nog niet duidelijk wanneer het kantoorpand weer (geheel of gedeeltelijk) kan worden gebruikt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren