Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Weer kattenhater actief in Sint Jansteen

Toegevoegd: 02-08-2007, 11.46 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

SINT-JANSTEEN - In de omgeving van de Van Hovestraat in Sint-Jansteen is een kattenhater actief. Een vergiftigde kat kon ternauwernood door de dierenarts van de dood worden gered.


Het is niet de eerste keer dat in Sint-Jansteen een gifstrooier aan het werk is. Bijna elk jaar is het weer raak. Deze keer was de kat van de familie Van Osselaer het slachtoffer. Het dier kwam dinsdagochtend spugend, snotterend en rillend thuis.

Dierenarts Den Hartog kon, door snel op te treden, het dier van een wisse dood redden. Zij stelt dat de kat vergiftigd is met een nieuw soort gif dat het zenuw- en spierstelsel van de kat direct aantast. Voorheen werd vaak gebruik gemaakt van landbouwgif.

Den Hartog raadt katteneigenaren in (de buurt van) de Van Hovestraat aan alert te zijn op vergiftigingsverschijnselen zoals rillen, snotteren en ongecontroleerde bewegingen en in dat geval met spoed medische hulp te zoeken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750