Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 249 km

Brandweer Goes blust grote containerbrand

Toegevoegd: 16-11-2002, 16.07 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - Bij houthandel Van Riesen Goes BV (www.riesen.nl) aan de Houtkade ontstond zaterdagmorgen vroeg brand in een grote container vol zaagsel en houtkrullen.

De container stond achter een loods waarin houtbewerkingsmachines staan. Het restafval dat deze machines produceren komt via een afzuiginstallatie rechtstreeks in de containers terecht. De brand werd ontdekt door enkele medewerkers die zaterdagmorgen rond half acht aan het werk gingen. Na enkele hopeloze bluspogingen met poederblussers werd besloten om de brandweer te alarmeren.

Ter plaatse aangekomen werd een hogedruk straal ingezet om overslag naar de loods naast de container te voorkomen. Ook werd direct gecontroleerd of de brand niet via de afzuiginstallatie naar de binnenzijde van de loods was doorgeslagen. Dat bleek niet het geval te zijn. Het werd al snel duidelijk dat voor het daadwerkelijk blussen van de brand grote hoeveelheden water nodig waren.

Daarom werd besloten om het benodigde water uit één van de havenarmen te pompen en met behulp van het waterkanon op de autoladder de inhoud van de container te verzuipen. Op die manier kon van bovenaf met grote kracht water in de zaagselmassa worden gespoten.

Diep in de container bleef het vuur lang doorsmeulen. Met behulp van de warmtebeeldcamera kon exact worden bekeken waar zich nog brandhaarden in de grote hoeveelheid zaagsel bevonden. Uiteindelijk keerden de laatste brandweerlieden ongeveer twee uur na de melding terug naar de kazerne.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren