Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukte bij Zeeuwse strandwachtposten

Toegevoegd: 05-08-2007, 11.50 uur
Door: Maximaal Multimedia & Roland de Jong

DISHOEK - Het warme weer heeft zaterdag voor flinke drukte gezorgd bij de Zeeuwse strandwachtposten. Ook de KNRM moest watersporters te hulp schieten.

Langs de zuidwestkust van Walcheren zorgden met name kwallen voor diverse behandelingen bij de EHBO. Er waren geen ernstige ongelukken. Wel moest er meerdere malen worden gezocht naar vermiste kinderen. In Cadzand werd hierbij zelfs een helikopter ingeschakeld (zie bericht).

De strandwacht van Dishoek is twee mensen met surfplanken te hulp geschoten die door de sterke stroming niet goed meer terug konden peddelen naar het strand waar zij vandaan kwamen. Met de reddingsboot 92-19 zijn de twee terug naar hun 'eigen' strand gebracht.

De KNRM van Westkapelle werd twee keer ingezet voor het verlenen van hulp. Rond 10.30 uur werd gemeld dat een zeiljacht vijf mijl ten noordwesten van Westkapelle te kampen had met tuigageproblemen (foto). Ter plaatse bleek dat er een onderdeel van de boot afgebroken was. Nadat het één en ander was verstevigd kon het schip op eigen kracht naar de haven van Noordland varen voor reparatie.

Rond 20.15 uur kwam een tweede melding binnen voor de redders van Westkapelle. Dit keer ging het om het zeiljacht 'Joop' dat nabij de OG-15 boei in problemen verkeerde. Doordat de brandstoftank leeg was en er geen wind was, kon men niet meer verder varen en dreef men rond in de vaargeul.

De bemanning van de reddingsboot heeft de opvarenden en het bootje naar de Koopmanshaven in Vlissingen gebracht. Daar heeft men overnacht. De opvarenden van het jacht werden per direct 'redder aan de wal', oftewel donateur van de KNRM.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren