Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een lichte bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Brandweer ingezet voor brandend groenafval

Toegevoegd: 05-08-2007, 13.37 uur
Door: Brandweer Goes

'S-HEER ARENDSKERKE - De post 's-Heer Arendskerke werd op één van de eerste zomerse zaterdagen van het jaar gealarmeerd voor een buitenbrand nabij het viaduct van de N254 over de spoorlijn Goes-Vlissingen. Er werd uitgerukt met een tankautospuit en zeven brandweerlieden. Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om een een paar brandende hopen groenafval onderaan de dijk bij Terlucht.

Naar alle waarschijnlijkheid was er sprake van een al dan niet legale verbranding van het snoeiafval. Het vuur brandde niet hevig meer en er was geen sprake van uitbreidingsgevaar. De bevelvoerder nam dan ook het besluit om de omgeving van het vuur voor de zekerheid flink nat te spuiten en om het vuur verder door te laten smeulen.

Het daadwerkelijk blussen van de afvalhopen zou een flinke klus betekenen waarbij bovendien nog eens veel rook vrij zou komen. Dat zou voor overlast kunnen zorgen op de naastgelegen Nieuwe Rijksweg. De rookoverlast was nu beperkt.

Met een straal hoge druk werd het omliggende groen flink nat gespoten en na een half uurtje keerde de uitgerukte ploeg terug naar de kazerne.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren