Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Zeiljacht deels gezonken in haven Zierikzee

Toegevoegd: 07-07-2024, 14.43 uur
Het bleek niet meer mogelijk het jacht leeg te pompen.
Het bleek niet meer mogelijk het jacht leeg te pompen.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij Haven de Val, vlakbij de Zeelandbrug in Zierikzee is zondag een zeilboot deels gezonken. De brandweer van Zierikzee werd gewaarschuwd maar kon weinig betekenen.

De zeilboot zou als gevolg van de harde wind zijn losgeraakt van een steiger en vervolgens zijn gekanteld, waarna deze door het opkomende tij volliep met water. Het bleek niet mogelijk de boot leeg te pompen en zodoende is een berger gewaarschuwd.

Het is niet de eerste keer dat de hulpdiensten in actie komen voor de zeilboot. Begin mei lag het jacht schuin en kwam de KNRM ter plekke om het leeg te pompen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anon (8-7-2024 om 19:02)
@ineke wat betreft een verplicht vaarbewijs deel ik je mening. Wat betreft de binnenvaart schippers, ondanks dat deze "uitmuntende schippers" wel een vaarbewijs hebben gebeuren er toch nog redelijk veel ongelukken. Een vaarbewijs wil niet zeggen dat je dan kan varen Hopelijk onthouden ze wat regeltjes na het behalen van een vaarbewijs. Wat er met dit jacht is gebeurd blijft ook gissen. Kan best zijn dat deze water maakte en de bilge pomp faalde.
Zeeuw (8-7-2024 om 17:30)
@ Ineke : Hij had zijn boot te strak vast gelegd, waardoor hij schuin ging hangen en dus ook droog lag met laag water. En waarschijnlijk met opkomend water volgelopen
Ineke (8-7-2024 om 14:17)
men moet zorgen dat men goede spullen aan boord heeft om te kunnen pompen en heeft het jachtje wel goed vast gelegen het is al eerder gebeurd men denkt overal te gemakkelijk over ben vvan mening dat men veel strenger moet optreden in de plezier vaart velen zijn te ondeskundig ben van mening dat ieder die het water op gaat een geldig vaarbewijs moet hebben en geen uitzonderingen er gebeuren te veel ongelukken ook hebben velen geen of weinig ervaring En de knrm moet er dan weer voor opdraaien om die landrotten te helpen Je bent niet deskundig met een hippe boot en een zeilpak ben niet jong meer ben op een vrachtschip geboren en opgegroeid mijn vader was een uitmuntende schipper zoals de meeste binnevaart schippers
Zeeuw (7-7-2024 om 21:26)
Die hing vorige week al schuin aan de palen, vanwege laag water.
Cookie-instellingen beheren