Weerbericht:
Eerst nog enkele buien. Vannacht en morgenochtend (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Wederom grote brand in Baarland: boerderij uitgebrand

Toegevoegd: 08-01-2005, 11.45 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BAARLAND - Een maand na de zeer grote brand bij uienverwerkingsbedrijf "Crop Alliance" aan de Oude Diederikpolder in Baarland heeft zaterdagmorgen wederom een grote brand gewoed in het Zuid-Bevelandse dorp.

Rond vijf over acht ontdektde de bewoonster van een historische boerderij brand in haar woning aan de Bakendorpseweg te Baarland. Daarop belde zij direct met de Gemeenschappelijke Meldcentrale Zeeland (GMZ). Zodoende alarmeerden de centralisten van de meldkamer van tankautospuit 4744 uit Baarland en verzochtten deze onder prioriteit één ter plaatse te gaan.

Toen de eerste tankautospuit zich inmeldde was al snel duidelijk dat er mogelijk problemen zouden ontstaan met de waterwinning bij de brand. Dat werd bevestigd toen deze ter plaatse kwam en meldde dat er opgeschaald moest worden naar "middelbrand" in verband met de waterwinning.

Vanwege de harde wind kon het vuur zich snel verspreiden en hadden de brandweerlieden moeite met het blussen van de brand. Rond vijf voor half negen werd de chauffeursgroep van de brandweer in Goes gealarmeerd om assistentie te komen verlenen met de ladderwagen 4750.

Al snel ging het om een felle uitslaande brand en gaf de Officier van Dienst 4795, die inmiddels ter plaatse was gekomen, het sein "grote brand". Zodoende kwamen ook de tankautospuit 4738 (Ovzenade) en de Verbindings-/Commandowagen 4292 (Arnemuiden) ter plaatse.

Rond tien over half negen werd de brandweer van Vlissingen gealarmeerd om door middel van het haakarmvoertuig 4561 de commandohaakarmbak 4290 ter plaatse te brengen bij het incident.

Een tegen het woonhuis aangebouwde schuur kon door de brandweerlieden worden behouden. De oorzaak van de slechte waterwinning lag aan het feit dat het een woning buiten de bebouwde kom betrof. De oorzaak van de brand is mogelijk ontstaan door een technische oorzaak. Hoe groot de schade van de brand is, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de woning grotendeels is uitgebrand.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750