Weerbericht:
Buiig. Morgen overdag tijdelijk droog, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor schade van harde wind

Toegevoegd: 08-01-2005, 11.46 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De harde wind heeft in de provincie nog niet voor veel overlast gezorgd.

De brandweer van Goes moest rond tien voor half tien zaterdagochtend uitrukken naar het gebouw van de Keruingsdienst van waren aan de Evertsenstraat in Goes. Aldaar was schade onstaan als gevolg van de storm. De brandweer ging onder prioriteit twee ter plaatse met de tankautospuit 4739.

In Terneuzen moest de brandweer met prioriteit 1 uitrukken naar een melding van stormschade. De brandweer ging aldaar ter plaatse met de tankautospuit 5630 en de hoogwerker 5650.

In de provincie woedt op dit moment een storm met een kracht die wisseld in sterkte tussen de acht en soms wel tien beaufort. Er komen zware tot zeer zware windstoten voor tot 120 km/uur. De verwachting is dat de sterkte van de wind vanmiddag afneemt maar in de loop van de nacht weer wat aanwakkerd. Voor morgen is een matige tot krachtige wind voorspelt.

De brandweer van Yerseke werd rond tien voor één 's middags opgepiept voor een melding van overlast door storm aan de Molenpolderweg in het dorp. Op een bouwlocatie waren diverse bouwmaterialen van een in aanbouw zijnde woning weggewaaid. De brandweerlieden hebben de bouwmaterialen verzameld en in een in kooi gezet. De kooi is inmiddels gezekerd door de aannemer die de woning aan het bouwen is. Na drie kwartier was de tankautospuit van Yerseke, de 4748 weer terug op de kazerne. Vanmiddag houdt het korps overigens een nieuwjaarsreceptie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750