Weerbericht:
In het oosten bewolkt, elders eerst (dichte) mist. Tot woensdagmiddag droog
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 42 km

Burgemeester onder politiebewaking

Toegevoegd: 17-08-2007, 00.07 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Omroep Zeeland & Provinciale Zeeuwse Courant
ZIERIKZEE - De woning van burgemeester Jack Asselbergs aan de Noordhavenpoort in Zierikzee wordt sinds donderdagmiddag bewaakt door de politie. Ten behoeve van deze bewaking is een observatiepost neergezet op de parkeerstrook langs de Oude Haven recht tegenover de burgemeesterswoning.

Waarom er beveiliging nodig is willen politie en justitie niet zeggen. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat er voldoende aanleiding is voor bewaking. „Korpschef , korpsbeheerder en de hoofdofficier, de zogeheten drie-eenheid hebben na zorgvuldige afweging besloten tot deze bewaking”, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Volgens haar heeft er geen concrete gebeurtenis plaatsgevonden, maar acht de drie-eenheid wel de noodzaak aanwezig een observatiepost in te richten bij de woning van Asselbergs. Over de wijze waarop de beveiling plaatsvindt en hoelang de post blijft gehandhaafd, wil het OM geen mededelingen doen.

Deze week kreeg een man uit Bruinisse zes weken cel omdat hij Asselbergs bij zijn woning met de dood had bedreigd. Op een mogelijk verband tussen beide zaken wil justitie niet ingaan.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren