Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 31 km

Brandweer haalt onfortuinlijk paard uit sloot

Toegevoegd: 19-08-2007, 12.35 uur
Door: Brandweer Goes

'S-HEER ARENDSKERKE - Binnen twintig minuten na de melding slaagde de brandweerlieden van de post 's-Heer Arendskerke er zaterdagmiddag in om een paard weer op het droge te krijgen.

Het dier was vanuit een wei op de hoek van de Arendstraat en de Noordweegseweg door de schrikdraadafzetting in een sloot terecht gekomen. Kort na 16.00 uur werd door de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland de post 's-Heer Arendskerke gealarmeerd.

Met behulp van een aantal touwen, slangen en de nodige mankracht kon het paard uiteindelijk snel uit de sloot gered worden. De brandweer werd daarbij geholpen door een agrariër die met zijn multifunctionele landbouwvoertuig te hulp kwam. Daaraan werden de touwen bevestigd zodat het paard in feite uit de sloot kon worden getild.

Enkele mensen waren al voor aankomst van de brandweer de sloot in gegaan om het paard rustig te houden. Ook een brandweerman ging na aankomst in een waadpak de sloot in om de voorbereidingen voor de redding van het dier te treffen. Nadat het paard weer op de weg stond werd het nog even van modder ontdaan voordat het weer werd herenigd met zijn weigenoten.

De brandweer keerde na drie kwartier terug naar de kazerne.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren