Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 38 km

Reeks babbeltrucs opgelost door politie

Toegevoegd: 23-08-2007, 22.56 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - Politie Zeeland heeft ongeveer 25 diefstallen en pogingen tot diefstal, voornamelijk gepleegd bij bejaarde mensen op Walcheren en Zuid-Beveland, opgelost.

Vanaf april 2007 bleek dat een man en vrouw diefstallen pleegden uit woningen van (hoog)bejaarde mensen. De vrouw belde aan bij bejaardenwoningen en probeerde middels een babbeltruc bij de mensen binnen te komen. Ze vroeg of ze water mocht drinken, kon komen werken, of naar de WC mocht.

De man fungeerde als chauffeur. Als het de vrouw lukte om binnen te komen nam ze portemonnees, handtassen, geld of sieraden mee. Op 5 augustus 2007 werden de man en vrouw aangehouden.

Tijdens deze aanhouding bleek ook de 15 jarige dochter van de vrouw erbij te zijn. De 15 jarige dochter en de 38 jarige vrouw zijn afkomstig uit Hongarije. De dochter is inmiddels met een dagvaarding naar Hongarije teruggestuurd.

Tijdens het onderzoek wist de politie het verblijfadres van de verdachten te achterhalen. Ze verbleven in een flat in Vlissingen. In deze flat werd door de Rechter-Commissaris een doorzoeking gedaan. Hierbij werden onder andere goederen in beslag genomen die afkomstig waren van de diefstallen.

Ook werden diverse valse identiteitspapieren in beslag genomen. De man en de vrouw zijn ingesloten. Naar de juiste personalia van de man wordt een nader onderzoek ingesteld. De man blijkt onder diverse namen in Nederland voor te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren