Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste dodelijke aanrijding in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 20-09-2003, 11.01 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

TERNEUZEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Zeeuwse Westerscheldetunnel voor de eerste keer een dodelijk ongeval gebeurd.

 

Frontale aanrijding

Het ongeval gebeurde rond 00:45 uur 's nachts. Het ongeval deed zich voor in de Westbuis van de tunnel. Het ongeval gebeurde nabij dwarsverbinding nummer 2 in de gemeente Terneuzen. Een personenauto, bestuurd door een 33-jarige inwoner uit Wassenberg (Duitsland), kwam vanuit de richting Bevelanden en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terrecht.

 

Op dat moment naderde vanaf de andere kant een vrachtwagen die bestuurd werd door een 47-jarige inwoner uit het Noord-Hollandse Niedorp. Daarop volgde een flinke klap. De bestuurder van de personenauto was op slag dood.

 

Zijn passagiere, een 28-jarige vrouw eveneens uit Waassenberg, raakte gewond. Zij is afgevoerd naar een ziekenhuis. Ze verkeerd niet in levensgevaar. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

De bestuurder van de personenauto raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijdt.

 

Werkzaamheden

Elke twee weken wordt één van de buizen afgesloten voor onderhoud. Om beurten zijn de West- en de Oostbuis afgesloten, tijdens deze onderhoudswerkzaamheden gaan beide stromen voertuigen door één tunnelbuis. Zo ook vannacht.

 

Tijdens deze werkzaamheden geldt altijd een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De Oostbuis was ten tijde van het ongeval afgesloten voor het verkeer en alle verkeersstromen moesten op dat moment dus door de Westbuis.

 

Groot alarm

Na de melding van het ongeval werd meteen groot alarm geslagen. Door de tunneloperator werd meteen de gehele tunnel afgesloten en ook werden diverse hulpdiensten gealarmeerd. In totaal werden o.a. twee ambulances, twee snelle interventievoertuigen, 2 hulpverleningseenheden en 4 tankautospuiten ingezet. Uit onder meer Borssele, Terneuzen, Hoek, Ovezande, Goes en Vlissingen rukten hulpverleners uit.

 

Rustig in de tunnel

Volgens de politie was het ten tijde van het ongeval niet druk in de tunnel. De vrachtwagen en de auto waren de enige twee gebruikers op dat moment. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

 

De Westerscheldetunnel was tot ongeveer 06.00 uur voor alle verkeer gestremd geweest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren