Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op sloopschip aan de Houtkade in Goes

Toegevoegd: 10-01-2005, 23.07 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Op het terrein van de voormalige Apparaten- en Ketelbouw Fabriek (AKF) aan de Houtkade in Goes ontstond maandag kort na 13.00 uur brand op een sloopschip. 
Kort daarvoor hadden op het schip snijbrandwerkzaamheden plaatsgevonden. Toen echter de sloper/eigenaar even het terrein had verlaten, brak op het schip brand uit.

Door de snijbrandwerkzaamheden was namelijk aan boord wat materiaal onopgemerkt gaan smeulen en tot ontbranding gekomen. De Goese brandweer rukte uit met de TS 47-41 (het eerste uitrukvoertuig 47-39 was voor APK-keuring naar de garage).

Op de Houtkade aangekomen ging de brandweer voorzichtig te werk, er was immers niemand aanwezig die uitsluitsel kon geven over de aanwezigheid van eventuele gasflessen in het schip. Daarom werden twee stralen lage druk afgelegd om in eerste instantie van grotere afstand te kunnen blussen. Voor de waterwinning werd een zij-arm van het kanaal Goes-Goese Sas gebruikt.

Tijdens de bluswerkzaamheden keerde de sloper/eigenaar van de boot terug bij zijn vaartuig. Hij kon bevestigen dat er geen gasflessen in het schip aanwezig waren. Daarop kon de brand gericht bestreden worden en was het vuur snel gedoofd.

De brand ging wel gepaard met een forse, zwarte rookontwikkeling. De schade aan het sloopschip is minimaal. Alleen wat isolatiemateriaal en olieresten hebben in brand gestaan. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750