Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

Wijkcomite boos na bijna ongeluk in Axel

Toegevoegd: 04-10-2007, 08.38 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
AXEL - Het Wijkcomité De Statie in Axel is boos. Er gaan ongelukken gebeuren op de Buitenweg, zo hadden ze voorspeld. En gisteren werd dat doemscenario bijna werkelijkheid, toen een fietsend meisje dreigde te worden geplet door een achteruitrijdende dieplader. De chauffeur trapte net op tijd op de rem, gealarmeerd door het getoeter van een achterop komende automobiliste. Het onheil bleef beperkt tot een beschadigde fiets.

"Hier hebben we steeds voor gewaarschuwd", zegt Berry Duckers van het wijkcomité. "We hebben steeds gevraagd om betere maatregelen bij de bouwplaats van de appartementen. Veilig Verkeer Nederland heeft ook gezegd dat de situatie niet kan en bijzonder gevaarlijk is. Maar de gemeente luistert niet.

Er is beloofd dat het fietsverkeer zou worden gescheiden van het overige verkeer, maar dat is niet gebeurd. Bouwrommel op de weg wordt niet opgeruimd, een aantal lampen aan de steigers doet het gewoon niet. En als je een bord met 30 kilometer zet, dan mag je ook wel eens controleren." Het bijna-ongeval is aanleiding voor wethouder Frank van Hulle om de situatie nog eens goed te bekijken.

"We hebben maatregelen genomen om de situatie zo veilig mogelijk te maken. Daarbij moet je keuzes maken die misschien niet iedereen goed vindt. Ik begrijp de boosheid, maar ik wil eerst weten hoe dat voorval precies gebeurd is. Of we dit hadden kunnen voorkomen, of dat dit gewoon niet te voorzien was. Afhankelijk van die evaluatie nemen we mogelijk aanvullende maatregelen."

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren