Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerpost M'burg officieel geopend

Toegevoegd: 06-10-2007, 10.59 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is zaterdagmorgen de nieuwe brandweerpost aan de President Rooseveltlaan officieel geopend. De oude post aan de Veer-seweg moest worden opgeheven in verband met de aanleg van de vernieuwde N57.

De opening begon rond rond 10.30 uur. Na een welkomstwoord door comman-dant R. Maljaars van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg volgde een speech van de Middelburgse burgemeester K. Schouwenaar. Hij sprak lovende woorden voor familie De Nood, de eigenaar van de boerenschuur waarin de kazerne sinds kort is gehuisvest.

Ook sprak de burgervader over het nut van rookmelders. Verder richtte hij zijn woorden tot de omwonenden. Zij uitten voor de komst van de kazerne kritische geluiden omdat zij bang waren voor overlast. De kazerne werd officieel geopend door een trekker uit de loods te rijden en het brandweer-voertuig 4535 ervoor in de plaats te zetten.

Na de opening volgde een open dag. Belangstellenden konden in en rond de kazerne kijken. Kinderen konden met behulp van jeugdbrandweerlieden kennis maken met het echte brandweerwerk: zij mochten met een hogedrukslang de letters van het woord 'Jeugdbrandweer' omspuiten. Uiteraard kon er ook een kijkje genomen worden in de aanwezige voertuigen.

De brandweer is vooralsnog erg tevreden over de nieuwe post, welke overi-gens voor veel spuitgasten dichter bij hun woonadres ligt. Volgens comman-dant Maljaars wordt door de verplaatsing vanaf de Veerseweg een gemiddelde tijdwinst van anderhalve minuut geboekt.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren