Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

2500 Mensen zonder gas na grote lekkage

Toegevoegd: 08-10-2007, 10.42 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

IJZENDIJKE - Als gevolg van een groot aardgaslek in een transportleiding langs de Middenweg (N61) bij IJzendijke zijn maandag ongeveer 2.500 mensen zonder gas komen te zitten. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

De leiding werd rond 10.25 uur door een bedrijf geraakt tijdens werkzaamheden. Direct na de eerste meldingen rukten de hulpdiensten met groot materieel uit. Ook gingen diverse monteurs van energiebedrijf Delta ter plaatse. Direct werden de huishoudens in de omgeving afgesloten van de gastoevoer.

Als gevolg van het ontstane lek werd de Middenweg tussen Tivoli en Biervliet in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De hulpdiensten spraken van een GRIP 3 situatie en brandweervoertuigen uit Hoek, IJzendijke en Oostburg werden ingezet om het vrijkomende gas te vernevelen door middel van waterschermen. De ambulancedienst stond stand-by.

Rond 11.45 uur was de situatie weer onder controle en kon de brandweer weer grotendeels inrukken. De lekkage is inmiddels volledig gedicht. Rond 16.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. Volgens Delta gaat het nog uren duren voordat iedereen weer gas heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer dit precies gaat gebeuren.

Zie ook: 'Gasaansluitingen per adres gecontroleerd (08-10-2007)'

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren