Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer schakelt hulp basisscholen in

Toegevoegd: 09-10-2007, 18.05 uur
Door: Veiligheidsregio Zeeland
MIDDELBURG - Brandweer Zeeland start een regionale actie brandpreventie in aansluiting op de nationale brandpreventieweek. De actie is gericht op alle Zeeuwse basisscholen, inclusief de basisscholen voor speciaal onderwijs. Voor de actie zijn posters gemaakt die het belang van rookmelders benadrukken. Deze posters worden in samenwerking met de brandweer en alle Zeeuwse basisscholen in de week van 15 oktober verspreid onder de leerlingen. Aan de poster is een prijsvraag verbonden.

De leerlingen worden gevraagd de poster gedurende de week van 22 t/m 27 oktober voor het raam te hangen. In die week voert de brandweer ‘controles’ in de stad of het dorp uit en wordt vastgelegd wie er een poster voor het raam heeft. Diegene die de poster ophangt, maakt kans op een gratis rondvlucht met een zweefvliegtuig voor twee personen. In elke Zeeuwse gemeente wordt een winnaar geselecteerd.

Verder ontvangen alle Zeeuwse basisscholen een informatiepakket dat gebruikt kan worden om aandacht te besteden aan brandpreventie. In dit pakket zit bijvoorbeeld een vragenlijst om een woning te controleren op brandpreventiemaatregelen. Ook zal de brandweer een aantal scholen bezoeken om een gastles te verzorgen.

De brandweer in Zeeland hoopt hiermee duidelijk te maken dat met rookmelders levens gered kunnen worden. Vorig jaar was Brandweer Zeeland genomineerd voor de Gouden Rookmelder, een landelijke prijs voor de beste rookmeldercampagne. Zeeland was toen genomineerd vanwege haar succesvolle, regionale aanpak. De organisatie gaat er dan ook vanuit dat ook nu door samenwerking met alle Zeeuwse korpsen succes wordt geboekt.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren