Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten soms motregen. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 40 km

Politie arresteert actievoerders Greenpeace

Toegevoegd: 13-10-2007, 09.10 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft zaterdagmiddag in Terneuzen negen actievoerders van milieuorganisatie Greenpeace aangehouden.

De groep had zich zaterdagochtend vroeg vastgeketend aan het 170 meter lange schip 'Finnwood'. Klimmers hingen aan de enorme laadkleppen en vanuit rubberboten werd de tekst 'Kranten oerbosvrij!' op het schip geschilderd. Ook werd een groot spandoek opgehangen. Hierdoor was het niet mogelijk om de lading van het schip te halen.

De rederij had de politie echter gevraagd in te grijpen zodat de lading alsnog kon worden gelost. In de middag arresteerde de politie de actievoerders. Volgens de politie boden de actievoerders bij hun aanhouding geen verzet. Twee van de in totaal elf vastgeketende actievoerders vertrokken uit eigen beweging.

Oerbossen
Het schip was geladen met papier. Greenpeace stelt dat het Abitibi-Consolidated, het bedrijf dat eigenaar is van het papier, zich schuldig maakt aan grootschalige verwoesting in de Canadese oerbossen. Het papier is onder meer bestemd voor Wegener, de uitgeverij van de PZC en BN/DeStem.

“Per jaar kappen bedrijven in Canada meer dan 700.000 hectare bos, een oppervlakte van twee-en-een-half maal de provincie Noord-Holland. Grote stukken bos worden verwoest voor kranten, boeken en toiletpapier”, aldus Hilde Stroot, campagneleider bij Greenpeace Nederland.

"Canada bezit de grootste wouden van Noord-Amerika. Deze vormen het natuurlijke leefgebied voor bedreigde diersoorten als de lynx, de wolf en de kariboe. Het behoud van de oerbossen is essentieel voor hun voortbestaan", aldus Stroot.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren