Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 66 km

Landelijke politiedag Nieuwdorp groot succes

Toegevoegd: 13-10-2007, 15.31 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De Zeeuwse editie van de landelijke politiedag die zaterdag in Nieuwdorp werd gehouden, was een groot succes.

Mensen moesten zich vooraf inschrijven om een kijkje te nemen in het nieuwe politietrainingscentrum aan de Finlandweg. Veel Zeeuwen deden dat en namen een kijkje op het terrein, in de kantoren en de oefenlokalen. Zo konden mensen een judoles bijwonen, kon men de schietbaan bezichtigen, was er een kleine kledingexpositie en gaven politiemensen tekst en uitleg over tal van zaken. Enkele kantoren waren hiervoor ingericht als informatiepunt.

Er werden diverse demonstraties gegeven. Bezoekers konden onder meer zien hoe de politie mensen aan kan houden met speciaal getrainde honden. Om er voor te zorgen dat iedereen de demonstraties goed kon zien, waren grote tribunes neergezet. Alle 'inzetten' werden voorzien van deskundig commentaar.

Naast de demonstratie met honden konden de bezoekers ook zien hoe bikers kunnen samenwerken met ruiters op paarden. Met name in het uitgaansgebied van Renesse werken agenten vaak samen met collega's te paard. Bezoekers konden rond het middaguur overigens ook een politiehelikopter bezichten. Zowel het landen als het opstijgen van de helikopter trok veel bekijks.

Mobiele Eenheid
Eén van de meest spectaculaire demonstraties gaf de politie samen met een groep van ongeveer vijftien jongeren. Zij speelden samen met enkele agenten relschoppers die door leden van de Mobiele Eenheid uit elkaar gedreven moesten worden. De groep mocht hierbij echt met allerlei attributen gooien. Zo vlogen kratten, flessen water, autobanden en stenen door de lucht.

De open dag, welke in Zeeland eens in de drie jaar wordt gehouden heeft volgens de politie ongeveer drieduizend bezoekers getrokken.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren