Weerbericht:
Winterse buien, later droger. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Zeeuwse brandweer toetst vaardigheden

Toegevoegd: 14-10-2007, 11.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

RENESSE - Ruim dertig Zeeuwse brandweerploegen hebben zaterdag in Renesse deelgenomen aan de jaarlijkse vaardigheidstoetsen.

Tussen 08.00 uur en 17.00 uur moesten de verschillende ploegen samen met in totaal 10 officieren zorgen voor de goede afloop van een in scene gezette calamiteit in het centrum van Renesse. Naast een brand werd er ook geoefend op de inzet bij een aanrijding met beknelling. Ook moest een autobrand geblust worden.

Risico's
"Het is een goede zaak dat de vaardigheidstoetsen inmiddels jaarlijks worden georganiseerd. Het brandweervak kent immers naast de mooie kanten van het vak ook vele risico’s. Voor dat laatste kan niet vaak genoeg geoefend en met enige regelmaat getoetst worden", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren