Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Grote schade bij brand in autobedrijf in Goes

Toegevoegd: 16-10-2007, 08.44 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Een brand in een personenauto in een loods aan de Albert Plesmanweg heeft dinsdagochtend in alle vroegte grote schade aangericht. De loods is eigendom van een autobedrijf en staat op bedrijventerrein De Poel III. De Goese brandweer werd tegen vijf uur gealarmeerd. Toen de eerste twee eenheden ter plaatse kwamen perste zich veel rook uit het pand. De brandweerlieden die de eerste verkenning uitvoerden, troffen in de loods een auto aan die volledig in brand stond.

Omdat het gevaar bestond dat het vuur in de loods zich verder zou uitbreiden werd door de bevelvoerder van de eerste eenheid het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Conform procedure kwamen even later een tweede bluseenheid en de Officier van Dienst ter plaatse. Inmiddels was ook de politie met meerdere eenheden bij de brand ter plaatse.

De brandende auto werd met twee stralen hoge druk geblust. Een aantal gasflessen die in de omgeving van de brand stonden werden naar buiten gebracht en daar voor de zekerheid gekoeld door de bemanning van de tweede bluseenheid. Omdat het ter plaatse vrij donker was diende de autoladder als 'lichtmast' door de bevestiging van twee schijnwerpers aan de korf van de ladder.

Uiteindelijk kon het vuur snel geblust worden en bleef de brand daarmee beperkt tot de auto. Nadat de gasflessen voldoende gekoeld waren en het pand was geventileerd konden de uitgerukte eenheden na anderhalf uur terug naar de kazerne. De schade in de loods is groot. Één auto brandde totaal uit, in de hele loods is sprake van zware rook- en roetschade.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren