Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Grote brandweeroefening bij Eastman

Toegevoegd: 16-10-2007, 21.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op het terrein van Eastman Chemical in Middelburg heeft de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg dinsdagavond haar jaarlijkse pelotonsoefening gehouden.

Aan de achterzijde van het terrein aan de Herculesweg was volgens het scenario rond 19.30 uur brand uitgebroken nabij een tankwagen. Direct werd gestart met het opbouwen van een goede waterwinning. Het bedrijf beschikt hiervoor over een diverse waterwinplaatsen en een grote wateropslagtank.

Na enige tijd ontstond nog een extra brand. Hierbij was ook een slachtoffer gevallen. In totaal werden vijf blusvoertuigen en twee redvoertuigen ingezet bij de bluswerkzaamheden. Aan de oefening deden tientallen brandweerlieden mee. Tijdens de inzet liepen ook diverse waarnemers rond zodat aan het einde van de avond de inzet ook goed geëvalueerd kon worden.

Volgens Eastman is het nuttig dat de brandweer eens een grote oefening heeft gehouden op het terrein. "Er wordt immers gewerkt met gevaarlijke stoffen en het is goed dat iedereen weet waar hij aan toe is als er daadwerkelijk een calamiteit is".


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren