Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijfduizend euro boete voor verontreiniging

Toegevoegd: 17-10-2007, 15.52 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

VLISSINGEN - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Vlissingen heeft de kapitein van een zeeschip uit de Bahamas een boete van 5000 euro opgelegd omdat vanaf zijn schip ongeveer 1000 liter afgewerkte olie in de Vlissingse Bijleveldhaven is gestroomd. De verontreiniging werd op kosten van het schip opgeruimd.

De Waterpolitie van de Havendienst kreeg dinsdagmiddag omstreeks half drie de melding dat er olie in de Bijleveldhaven dreef in de buurt van een zeeschip. Uit onderzoek van de politie bleek dat het zeeschip een grote hoeveelheid olie naar naastgelegen bilgeboot wilde overpompen.

Door een fout in het leidingsysteem werd echter olie geloosd. De bemanning was vergeten een afsluiter te verwijderen. In overleg met het Openbaar Ministerie legde de Waterpolitie de Nederlandse kapitein een boete van 5000 euro op.

De olie is door een gespecialiseerd bedrijf op kosten van het bedrijf opgeruimd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren