Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Rampenoefening in verzorgingstehuis

Toegevoegd: 19-10-2007, 09.04 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
OOSTBURG - De hulpdiensten hebben donderdagavond in het centrum van Oostburg een grote rampenoefening gehouden.

Decor van de oefening was het leegstaande verzorgingstehuis De Burght aan het Ledelplein. Naast de vrijwillige brandweer van West-Zeeuws-Vlaanderen deden ook de ambulancedienst en een grote groep scholieren mee aan de oefening. Bijzonder aan deze oefening was dat ook de politie met behoorlijk wat mankracht meespeelde.

In totaal 45 leerlingen van het Zwincollege in Oostburg speelden krakers die zich hadden verschanst op de balkonnen van het complex. Ze hadden de toegangen tot het gebouw geblokkeerd en lieten zich goed horen. Toen de situatie uit de hand begon te lopen, dreigden de krakers het gebouw in brand te steken.

Toen dit ook daadwerkelijk gebeurde, werden in totaal vier blusploegen van het korps Sluis ingezet om de brandjes te blussen. Samen met de politie moest bekeken worden hoe de brandweerlieden veilig naar binnen konden. In één van de vertrekken van het gebouw werd aan het einde van de oefening ook nog een XTC-laboratorium ontdekt. Dit zorgde voor een extra 'obstakel' bij de bluswerkzaamheden.

De oefenleiding sprak van een geslaagde oefening met de nodige leermomenten.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren