Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 252 km

Politie houdt dagelijks bromfietscontrole op Walcheren

Toegevoegd: 23-10-2007, 12.08 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - Politie Zeeland heeft op Walcheren de controle op bromfietsen en snorfietsen geïntensiveerd.

Dat vindt haar oorzaak in het toenemend aantal klachten over verkeersonveilig rijgedrag en geluidsoverlast van snor- en met name bromfietsen. Over een periode van 10 dagen zijn er 32 bekeuringen uitgeschreven variërend van opgevoerde bromfietsen, overmatig motor/uitlaatgeluid en niet voldoen aan de helmplicht.

Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat de toegestane grens van alcoholgebruik 4 maal werd overschreden. Van de snor- bromfietsen die technische mankementen vertoonden zijn de kentekenbewijzen ingenomen.

De eigenaren worden in de gelegenheid gesteld de snor- bromfiets weer in de orginele staat te te brengen, waarna ze weer in het bezit worden gesteld van het kentekenbewijs. De bekeuring gaat echter door.

Indien de betrokken bestuurder voor de derde keer betrapt wordt op het rijden op een opgevoerde snor- of bromfiets, wordt deze in beslaggenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren