Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewapende Belg aangehouden door politie

Toegevoegd: 23-10-2007, 22.06 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - De politie is dinsdag meer dan twee uur bezig met een klopjacht op een 37-jarige man vlakbij Sas van Gent.

De man was thuis de boel kort en klein aan het slaan. De Belgische politie arriveerden met vier politieploegen, maar de man was gevlucht in het maisveld achter zijn huis. De politie ging hem daar zoeken en troffen hem aan in een kleine sloot.

Nadat hij uit de sloot was geklommen, is hij onmiddellijk op een agente gesprongen. Ondanks dat haar collega's haar te hulp kwamen wist de man het gevecht te winnen en haar dienstpistool te bemachtigen. De agente heeft direct alarm geslagen.

Omdat zij door de man bedreigd werd met haar eigen dienstpistool heeft zij zich samen met haar collega's teruggetrokken. De man is vervolgens weer het maisveld ingerend.

Daarna is de omgeving afgezet en is door een twintig tal Belgische patrouilles en een arrestatieteam in het veld naar hem gezocht. Zij werden daarbij geholpen door een Belgische helikopter die de omgeving van bovenaf in de gaten hield.

Omdat het veld in de buurt van Nederlands grondgebied lag, is ook de Zeeuwse meldkamer gebeld met het verzoek om te assisteren. De man, die pas tien dagen op vrije voeten was, kon geen kant meer op en is uiteindelijk aan de Belgische kant het veld uitgelopen waar hij gearresteerd werd.

De man is overgebracht naar het bureau in Assenede en wordt verhoord.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren