Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Harddrugsdealer aangehouden Terneuzen

Toegevoegd: 23-10-2007, 20.51 uur
Door: Politie Zeeland

TERNEUZEN - Politie Zeeland heeft zaterdagmorgen om 01.10 uur in Terneuzen een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden.

Hij stond gesignaleerd voor aanhouding buiten heterdaad wegens verdenking van het dealen in harddrugs vanuit een dealpand te Terneuzen, gepleegd over een langere periode in 2006 en 2007.

Bij de aanhouding bleek verdachte 81 gram wit en bruin poeder bij zich te hebben, zeer waarschijnlijk cocaine en heroine. De exacte bepaling van deze stoffen is thans in onderzoek door de technische recherche van politie Zeeland te Middelburg.

De verdachte werd afgelopen zaterdag inverzekering gesteld en zal vanmiddag om 14.00 uur door de Officier van Justitie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris met een vordering inbewaringstelling.

Verdachte maakte deel uit van een onderzoeksdossier waarbij al meerderem personen door het projectteam Houdgreep van de politie werden aangehouden en inmiddels door de rechtbank te Middelburg werden veroordeeld tot vrijheidsbenemende straffen.

De nu aangehouden verdachte speelde een belangrijke rol in genoemde verkoop van harddrugs, dat zich niet alleen beperkte tot het dealen van harddrugs in de binnenstad van Terneuzen doch ook met lijnen naar België (West-Vlaanderen).

De verdachte was al geruime tijd voortvluchtig en bleek ook voor de politie Friesland gesignaleerd te staan terzake vermogensdelicten. Het is niet uitgesloten dat verdachte wederom het voornemen had om, gelet op de hoeveelheid drugs die hij bij zich droeg (een dealershoeveelheid), te dealen.

De politie denkt met de aanhouding van deze verdachte een belangrijke harddrugsdealer te hebben aangehouden waardoor de drugsoverlast in Terneuzen zal afnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren