Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 64 km

Felle brand met explosies in Koudekerke

Toegevoegd: 24-10-2007, 02.13 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
KOUDEKERKE - Bij een felle brand in Koudekerke zijn dinsdagavond meerdere gasflessen ontploft.

Rond half elf werd een brand ontdekt in een schuur aan de Groeneweg bij Koudekerke. Het eerste brandweer voertuig schaalde de brand al snel op naar een middelgrote brand omdat er hoge vlammen zichtbaar waren.

Ook bevonden er zich enkele gasflessen in de schuur die mogelijk voor gevaar zouden kunnen zorgen. Ongeveer een kwartier nadat de brand was uitgebroken ontplofte de eerste gasfles. Hierdoor ontstond een enorme vlammenzee.

Een kleine vijf minuten later kwam een tweede gasfles tot ontploffing. Deze knal was harder en er waren ook tientallen meters hoge vlammen zichtbaar. Na de tweede explosie besloot de brandweer de omgeving volledig af te sluiten en adviseerde de omwonende om veilig binnen de blijven zitten.

Bij de brand is mogelijk ook asbest vrij gekomen, de brandweer heeft het terrein en een stuk weg afgesloten voor metingen en onderzoek naar mogelijk asbest. Ook ontstond er door de brand een probleem met de stroomvoorziening. Delta Nuts besloot de gehele Groeneweg en omgeving af te sluiten van het elektriciteitsnet om zo de kabel op te kunnen graven en deze af te sluiten.

Door de brand is grote schade ontstaan, de schuur is dan ook volledig verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren