Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Hennepkwekerij moest schulden oplossen

Toegevoegd: 25-10-2007, 17.53 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Een Vlissingse growshop regelde voor twee mannen uit Middelburg en 's-Heerenhoek alles voor hun hennepkwekerij. Van het materiaal tot en met het ombouwen van de elektriciteitsmeter, vertelden ze gisteren aan politierechter I. Woltring.

De twee mannen hadden allebei een flinke schuld. Om daar iets aan te doen, besloten ze in een woning aan de Meanderhof in Middelburg een hennepkwekerij op te zetten. Bij een inval op 12 oktober trof de politie daar een zeer groot aantal plantjes aan. Volgens officier van justitie W. Smeenk ging het om 1856 planten. De advocaten hielden het op 1696 planten.

De politie was de kwekerij op het spoor gekomen met medewerking van de criminele inlichtingen eenheid. Al in juni was gemeld dat in de woning gekweekt werd. Volgens de verhuurster zou er ook geoogst zijn.

Officier van justitie Smeenk hield de beide mannen voor dat het wel heel erg dom is om hennep te kweken om iets aan je schuld te doen. Volgens haar hadden de mannen andere - legale - wegen moeten bewandelen. Ze eiste tegen de twee mannen een gevangenisstraf van acht maanden.

De politierechter veroordeelde hen elk tot vier maanden celstraf waarvan twee voorwaardelijk en 180 uur dienstverlening.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren