Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 35 km

Twee treinstellen voor TRC Vlissingen

Toegevoegd: 26-10-2007, 15.23 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het Trainingscentrum (TRC) van de Stadsgwestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg heeft sinds vrijdagmiddag de beschikking over twee grote treinstellen van de NS.

De wagons werden rond het middaguur op grote diepladers met een lengte van maar liefst 33 meter vanuit de Sloehaven in Vlissingen-Oost over de weg vervoerd naar de plaats van bestemming. Tijdens dit opmerkelijke transport reden diverse brandweervoertuigen mee. Uiteraard reden er ook begeleidingsvoertuigen voor en achter de trucks.

Rond kwart voor twee arriveerden de treinstellen na een rit door de polder bij het trainingscentrum in de Vlissingse Buitenhaven. Na het maken van een paar ingewikkelde manoeuvres konden de twee trucks het terrein van het TRC oprijden. Daar werden de treinen vervolgens met behulp van twee grote kranen opgetild en op de spoorweg op het oefenterrein gezet.

De leiding van het oefencentrum hoopt door de komst van de treinen nog realistischer te kunnen oefenen op calamiteiten.

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren