Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 178 km

KNRM haalt vissers van zinkend schip

Toegevoegd: 26-10-2007, 16.19 uur
Door: Kees Groeneveld & Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Een reddingsboot van de KNRM heeft vrijdagochtend bij Colijnsplaat twee vissers gered van hun zinkende schip.

De vissers waren onderweg van de haven “Roompot Marina” naar een visstekje op de Oosterschelde. Ter hoogte van de haven van Colijnsplaat ontdekte de schipper dat zijn vaartuig water maakte. Hij wijzigde zijn koers en zette zijn bootje tegen het dijkje bij de haveningang van Colijnsplaat.

Het was opkomend water en het scheepje bleef met de bovenkant net boven water uitsteken. De beide vissermannen stonden tot hun middel in het water wachtend op hulp. Vanaf de wal was er via 112 hulp gevraagd.

De bemanning van de reddingboot Harder heeft ter plaatse twee opstappers met een pomp overgezet en de verkleunde vissermannen overgenomen en naar de wal gebracht om wat op te warmen en droge kleding aan te trekken. De reddingboot is daarna teruggevaren en heeft met een extra pomp van de havenmeester welke ook kwam helpen, de boot drijvend gekregen.

Het lek was intussen ontdekt: het bleek een gat te zijn van 20 bij 30 cm. De KNRM'ers hebben het gat weten te dichten. Met behulp van het bootje van de havenmeester kon het scheepje naar de havenkraan worden gebracht. Vervolgens werd het op de kant gezet. Daarna nam de reddingboot de onfortuinlijke vissers mee naar hun haven van vertrek.

Toen ook dat gebeurd was konden de redders weer terugkeren naar hun station.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren