Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Redding surfer is 100e KNRM Noordland

Toegevoegd: 28-10-2007, 19.08 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Met de redding van een in problemen geraakte surfer heeft de bemanning van het KNRM-station Noordland/Burghsluis zondag haar honderste actie van dit jaar uitgevoerd.

De reddingboot Koopmansdank werd even voor drie uur opgeroepen nadat een collega surfer uit Koudekerke had gezien dat de surfer in problemen was geraakt voor het strand van Neeltje Jans.

De reddingboot Koopmansdank voer snel uit en had de onfortuinlijke surfer uit Vlissingen binnen korte tijd getraceerd. De man trachtte de havendam bij de buitenhaven van Neeltje Jansop te klimmen, maar werd door de golven en wind steeds weer teruggeworpen.

Uiteindelijk lukte het de man om zelf op het droge te komen. De reddingboot hoefde daarom geen verdere actie meer te ondernemen. De redders restte alleen nog de melder te bedanken voor het ondernemen van de juiste actie.

Op de foto de bemanning van de reddingsboot die deze honderste actie uitvoerde.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren