Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bekneld in kraan Nieuwdorp

Toegevoegd: 29-10-2007, 09.01 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Bij een ongeluk met een kraan in Nieuwdorp is maandagmorgen een 44-jarige man uit de gemeente Middelburg zwaargewond geraakt. Het slachtoffer heeft lange tijd bekneld gezeten op een hoogte van ongeveer acht meter.

Het ongeluk gebeurde toen rond 08.00 uur de giek van de kraan afbrak op het terrein van Sealake Terminal aan de Estlandweg. Deze kwam op de cabine van de kraanmachinist terrecht. De man kwam vast te zitten onder de schakelkast van de kraan.

De hulpdiensten zetten groot materieel in om het slachtoffer te bevrijden. De Rotterdamse traumahelikopter verleende assistentie. Ook was de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) van de politie aanwezig. De leden van dit team waren in de buurt en konden hun kennis van de onlangs gehouden cursus 'werken en redden op hoogte' goed gebruiken bij dit incident.

De machinist werd, nadat hij met behulp van de ladderwagen naar beneden was gehaald, met spoed per ambulance overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis in Goes. Volgens de politie heeft het slachtoffer aan het ongeluk alleen een schouderwond overgehouden.

De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeluk.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren