Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Explosief onschadelijk gemaakt op strand

Toegevoegd: 30-10-2007, 09.28 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

DOMBURG - Op het strand bij Hoogduin in Domburg is dinsdagmorgen een explosief uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. De bom werd zondagochtend gevonden langs de waterlijn.


Een voorbijganger had de bom in zee zien liggen. De politie Zeeland en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kregen de melding van de vondst rond half tien binnen. De bom was alleen zichtbaar bij laagwater en lag ter hoogte van de watertoren aan de waterlijn.

De bom werd na een onderzoek door de EOD onschadelijk gemaakt. De omgeving werd afgezet en toeschouwers moesten op behoorlijke afstand van het projectiel blijven. Even na twaalf uur was een luide knal te horen en was de bom definitief vernietigd.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren