Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Zeeuwse brandweer was in 2006 vaak te laat

Toegevoegd: 31-10-2007, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweerkorpsen waren in het afgelopen jaar vaak te laat bij meldingen. Ze haalden in een kleine 90 procent niet de gewenste maximale aanrijtijd van acht minuten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die woensdagochtend bekend zijn gemaakt.

Uit de Brandweerstatistiek 2006 blijkt dat men in 87,9 procent van de gevallen later was dan de gewenste acht minuten. Landelijk gezien was men in 70,5 procent van de gevallen te laat. In 49,2 procent van de meldingen was men tussen de 10 en de 15 minuten ter plekke op het brandadres. In meer dan 22 procent van de gevallen lukte zelfs dat niet.

In 2006 ontstond er in Zeeland voor 13 miljoen euro aan brandschade. Men beschikte in de provincie over in totaal 1.323 brandweerlieden. Dat aantal is de laatste jaren een redelijk constante factor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren