Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 277 km

Drie jaar celstraf voor Goese loverboy

Toegevoegd: 01-11-2007, 07.38 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Hij is meedogenloos waar het kwetsbare meisjes betreft. Ze zijn er volgens hem alleen maar om zich te prostitueren, zodat hij daar profijt uit kan trekken.

En als ze echt te moe zijn, dan zijn drugs een goede uitkomst om voor hem te blijven werken als prostituee. Met die woorden kenschetste officier van justitie M. Vermeer een dertigjarige Goesenaar die volgens hem een echte loverboy is. Met zijn charmes palmt hij kwetsbare meisjes in laat ze vervolgens voor hem werken.

Gisteren stond de man terecht, samen met twee kompanen. Een van hen (19) zou met name als chauffeur hebben opgetreden om meisjes naar de rosse buurt in Antwerpen te brengen. De ander (20) heeft volgens het Openbaar Ministerie twee dagen lang een meisje in Antwerpen laten werken. Iets waar hij zich, zo zei hij, erg voor schaamde.

De hoofddader is volgens Vermeer een echte loverboy. Ze haalde een getuige aan die stelde dat de man de afgelopen jaren zeker zo'n zeven meisjes misbruikte. Met name door hen emotioneel te chanteren. En als dat niet werkte, gebruikte hij volgens het OM ook geweld.

Vermeer beschreef de man als lui, als een profiteur die echt alleen leeft van het geld dat meisjes voor hem verdienen. Dat geld geeft hij vervolgens in hoog tempo ook weer uit. Ondanks aandringen van de rechtbank weigerde de man te vertellen hoe hij de afgelopen jaren aan de kost kwam.

De politie rolde na intensief speurwerk het loverboy-netwerk op nadat een meisje, samen met twee vriendinnen, in mei aangifte deed van de gedwongen prostitutie. Dankzij die aangifte kwam de politie eerst de twintigjarige beginnende loverboy op het spoor en vervolgens de hoofddader. Deze verklaarde gisteren dat hij nimmer druk uitoefende op zijn vriendinnen. Hij ontkende niet dat ze in Antwerpen en elders werkten. Maar dat deden ze volgens hem echt uit vrije wil. Zijn advocaat A. Bals benadrukte ook die vrijwilligheid en pleitte voor vrijspraak.

De andere raadsmannen sloten zich daar ook bij aan. Vermeer eiste echter drie jaar celstraf tegen de hoofddader en voorwaardelijke celstraffen en werkstraffen van 240 uur tegen de twee anderen. De rechtbank doet woensdag 31 oktober uitspraak.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren