Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie wil ontslagen hoofdagent niet terug

Toegevoegd: 05-11-2007, 14.51 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De Zeeuwse politie piekert er niet over een ontslagen hoofdagent (33) een nieuwe kans binnen het korps te geven. Ook niet nu het gerechtshof hem heeft vrijgesproken.

Vorig jaar had de agent op het bureau in Goes gekeken of er nog boetes en een gevangenisstraf open stonden. Hij deed dat voor een kennis van zijn vrouw die schoon schip wilde maken. Toen hij die informatie doorgaf aan zijn partner overtrad hij volgens het korps de regels van het ambtsgeheim en werd hij geschorst.

Begin dit jaar werd de man door de Middelburgse politierechter veroordeeld tot een boete van 500 euro waarna ontslag volgde. Het gerechtshof heeft die geldboete teruggedraaid. Met name, aldus advocate C. Koole, omdat de informatie die hij verstrekte niet geheim was. "Als hij aan het bureau was gekomen had hij die informatie zo gekregen."

Ondanks die vrijspraak mag de agent niet terugkeren bij zijn oude werkgever. Want wat hij gedaan heeft blijft schending van het ambtsgeheim, aldus woordvoerster M. Vis. De (ex)agent uit Stellendam mag dan strafrechtelijk zijn vrijgesproken, arbeidsrechtelijk gezien heeft hij volgens haar een ernstige fout gemaakt en op die manier ook het imago van het politiekorps geschaad.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren