Weerbericht:
Buien, in het zuidwesten veel regen. In het noordoosten vannacht mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Storm zorgt nog niet voor grote overlast

Toegevoegd: 08-11-2007, 22.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De storm die donderdagavond over Nederland trok, heeft in onze provincie niet voor grote overlast en schade gezorgd. De brandweer hoefde maar twee keer uit te rukken. Bij de politie kwamen ongeveer tien stormmeldingen binnen.

Als gevolg van een fikse windstoot viel rond 19.10 uur in de Mooymanstraat in het Zuid-Bevelandse Ovezande een grote boom op een schuurtje (foto's). De brandweer werd ingezet om de boom weg te halen. De schuur liep lichte schade op. Niemand raakte gewond. In Hulst ontstond rond 04.25 uur stormschade bij Hotel Laubergie aan de Van der Maelstedeweg.

Ook op de Brigdamseweg in Middelburg viel een boom om. Hierbij hoefde de brandweer niet ingezet te worden. Bij de politie kwamen ook diverse meldingen binnen van omgewaaide verkeersborden en bouwhekken. Er was voor zover bekend in de meeste gevallen echter geen sprake van schade.

Het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen heeft uit voorzorg enkele wegen afgesloten. Het gaat om de Panoramaweg bij Breskens en de Havenweg in Walsoorden. Het verkeer kan hierdoor geen gebruik meer maken van deze wegen.

Rijkswaterstaat heeft de Oosterscheldekering uit voorzorg even voor half elf 's avonds afgesloten. Hierdoor kan het water niet meer onder de kering door. Verkeer kan echter nog wel gewoon gebruik maken van de pijlerdam. De kering is afgesloten omdat vannacht extra hoog water wordt verwacht.

Om wateroverlast te voorkomen staat Rijkswaterstaat ook paraat rond enkele dijken. Zo wordt er onder meer gepatrouilleerd rond de veerhaven en de handelshaven in Breskens. Ook het sluizencomplex bij Terneuzen wordt extra in de gaten gehouden. De surveillances zijn overigens alleen uit voorzorg ingesteld; er worden geen grote problemen verwacht.

Het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE) houdt de waterstanden ook nauwlettend in de gaten. Vrijdagochtend gaan medewerkers van het waterschap op pad om te controleren of dijken schade hebben opgelopen door de storm. Hetzelfde geldt overigens ook voor medewerkers van het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren