Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Opvarende loodsboot over boord geslagen

Toegevoegd: 09-11-2007, 07.53 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Donderdagavond laat is op de Westerschelde een man over boord geslagen van de loodsboot Menkar. Het slachtoffer kon binnen korte tijd uit het water worden gehaald.

Het ongeluk vond even na half elf plaats nabij de Steenbanken. De loodsboot was op dat moment op weg naar Westkapelle. Direct werd de reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens gealarmeerd om het bemanningslid van boord te halen.

De bemanning van de reddingsboot kon het slachtoffer rond middernacht afleveren bij de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven. Daar stond op dat moment al een ambulance gereed voor vervoer naar het ziekenhuis in Vlissingen. Over de huidige toestand van het slachtoffer is niets bekend.

De loodsboot zelf is op eigen kracht richting de haven gevaren. Door het slechte weer werden donderdagavond alle loodsdiensten gestaakt. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren