Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Ammoniakalarm bij fabriek McCain Lewedorp

Toegevoegd: 09-11-2007, 11.22 uur
Door: Roland de Jong

LEWEDORP - De hulpdiensten zijn vrijdagochtend ingezet voor een ammoniakalarm bij frietfabriek McCain aan de Oranjeplaatweg in Lewedorp.

Twee brandweervoertuigen werden rond 10.25 uur met spoed ter plaatse gestuurd nadat medewerkers van de fabriek alarm hadden geslagen. Voor de zekerheid werd ook een ambulance ter plaatse gestuurd. Omdat het ging om een inzet met gevaarlijke stoffen werd direct ook de Officier Van Dienst Geneeskundig ingelicht over het voorval.

De situatie was echter snel onder controle, aldus de politie. De hulpdiensten konden binnen een uur weer inrukken. Het alarm werd afgegeven nadat een lekkage was ontstaan in een vriescel. Uiteindelijk bleek de situatie mee te vallen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren