Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

'Gereedschap verbrand maar werk gaat door'

Toegevoegd: 13-11-2007, 10.01 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Van het bedrijfspand van Fabory op het Middelburgse bedrijventerrein Arnestein, is niet veel meer over. Waar eerst nog muren stonden, is nu een vrij uitzicht op de verkoolde inhoud van het pand. Het kantoor en de loods met het magazijn zijn compleet uitgebrand.

Dat de werkomgeving zondag in vlammen is opgegaan, betekent niet dat de werkzaamheden ook stil liggen. Bedrijfsleider K. Stassen en de vier andere werknemers werken tijdelijk vanuit huis. "We zijn allemaal heel erg geschrokken, maar we moeten verder met ons werk. We gaan gewoon door waar we mee bezig waren. Alle telefoontjes en faxen worden doorgeschakeld naar ons en vanuit elke computer kunnen we inloggen in het systeem van Fabory."

Het bedrijf huurde sinds drie jaar het pand aan de Hertzweg van constructiebedrijf Meijers Staalbouw. Fabory is een internationale leverancier van bevestigingsartikelen (zoals schroeven, bouten en lijmen), gereedschappen en industrieartikelen. Fabory heeft vestigingen over de hele wereld.

Vanuit de vestiging in Middelburg worden de bestellingen van klanten uit Zeeland behandeld. Die worden vervolgens doorgegeven aan het Nederlandse hoofdkantoor in Tilburg waar de producten uit het magazijn worden gehaald. Het magazijn in Middelburg had maar een klein gedeelte van alle beschikbare artikelen in voorraad.

Stassen: "We kunnen nu tijdelijk vanuit huis werken omdat de meeste bestellingen uit het magazijn in Tilburg werden geleverd. Misschien kwam zo'n vijf procent uit ons magazijn. Die vijf procent is altijd nog wel zo'n achtduizend verschillende artikelen. Die zijn nu helaas allemaal verbrand. Binnenkort bespreken we waar we ons zullen vestigen, tijdelijk of voor onbepaalde tijd", vertelt Stassen. "We blijven in Middelburg, maar ik weet dus niet of we weer terug naar Arnestein gaan. Meijers Staalbouw wil ons helpen met een nieuw pand."

Meijers Staalbouw had gisteren zelf geen commentaar op de brand in hun pand.

Fabory is de eerste huurder van het bedrijfspand op Arnestein dat drie jaar geleden is gebouwd. Toen Stassen zondagavond de alarmmelding kreeg, moest hij even slikken. "Ik dacht dat het hoogstens een kantoorbrandje zou zijn. Je denkt natuurlijk niet meteen aan zoiets ingrijpends. Ik schrok dan ook heel erg toen ik de vlammen uit het pand zag komen. Wij waren de eerste huurders van het pand. Vanaf de eerste minuut waren wij er werkzaam. Het is dan toch net alsof je iets van jezelf ziet afbranden."

Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend. Gisteren hebben de politie en de verzekeringsmaatschappijen hier onderzoek naar gedaan. Over de omvang van de schade konden ook nog geen mededelingen worden gedaan.

Zie ook: 'Zeer grote brand bedrijfspand Middelburg (11-11-2007)'

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren