Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

'Stormvloedkering is wel gewoon veilig'

Toegevoegd: 16-11-2007, 09.44 uur
Door: Roland de Jong & Omroep Zeeland

MIDDELBURG - "De Stormvloedkering Oosterschelde is gewoon veilig." Dat zegt Hans van der Togt, directeur Water van Rijkswaterstaat Zeeland in een eerste reactie op een artikel in het Algemeen Dagblad (AD) waarin wordt gesteld dat de brandveiligheid op de Oosterscheldekering niet in orde is.

Het AD berichtte donderdag over een niet gepubliceerd rapport van Rijkswaterstaat Zeeland waarin staat dat bij een grote brand een probleem kan ontstaan bij de aansturing van de schuiven. In het artikel is te lezen dat de gebrekkige brandveiligheidsinstallatie tot grote problemen kan leiden. Een brand in of rond de kering zou immers de aansturing van de schuiven aan kunnen tasten.

Volgens het rapport zou de helft van de 62 schuiven bij een brand wellicht niet (goed) dichtgaan. Daardoor ontstaat een 'groot doorlatend oppervlak', aldus het rapport. Hierdoor zou het achterland niet meer beschermd worden tegen het water. Volgens Rijkswaterstaat  wordt er volgend jaar een nieuwe brandblusinstallatie aangelegd. De kering is echter dus wel "gewoon veilig", aldus de directeur.

Zie ook: 'Lek in Oosterscheldekering (AD: 15-11-2007)'


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren