Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Personeel AOC aangeslagen na brand

Toegevoegd: 22-11-2007, 09.17 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

GOES - Eigenaar R. Verhoeff staat duidelijk geëmotioneerd naar de resten van zijn Goese vestiging te kijken. Daags na de brand van dinsdagavond in de Auto Onderdelen Centrale ligt het pand nog na te smeulen. Verhoeff: "Ik kreeg gisteravond rond half negen een telefoontje. We hebben de werknemers ingelicht en zijn bij het bedrijf hier tegenover gaan zitten om te bespreken wat we moesten doen. Het personeel is behoorlijk geschrokken.".

Er hangt een flinke stank rond het terrein en hier en daar zijn nog vonken te zien. De politie is daardoor nog niet in staat geweest het terrein te betreden voor sporenonderzoek. Een eenzame agent houdt in de druilerige regen een oogje in het zeil om te voorkomen dat mensen zich binnen de afzetting begeven. Speculeren over de oorzaak van de brand doet hij liever niet. "Er is niks meer van over. Je moet wel aanwijzingen hebben om iets over de oorzaak te kunnen zeggen."

Verhoeff gaat zijn tien Goese personeelsleden de komende tijd, voor zover mogelijk, inzetten in de vestiging in Vlissingen. Samen met de bedrijfsleider van AOC Goes is hij al op zoek naar een nieuw of tijdelijk pand op een van de industrieterreinen in Goes. AOC vervulde een spilfunctie voor de vele autobedrijven die op De Poel gevestigd zijn.

Ooggetuige Marc Dorst van het tegenover gelegen marketingbedrijf DMARC was dinsdagavond aan het werk toen de brand uitbrak. "Even voor half negen ging ik koffie halen. Ik zag flinke vlammen onder de roldeuren aan de rechter voorzijde vandaan komen. Daar zit de expeditie. Na tien minuten sloegen de vlammen ook al uit de linkerzijde van het gebouw. Binnen de kortste keren zag je alleen nog dikke zwarte rook en een vonkenregen. Het vuur verspreidde zich echt heel snel."

Robert Verhoeven van de brandweer Goes bevestigt dat: "Het vuur greep snel om zich heen. Wat daar de oorzaak van was, kunnen we op dit moment alleen naar gissen. Het gebouw is in ieder geval volledig uitgebrand. De constructie die er nog staat, is instabiel." De brand is des te opmerkelijker, omdat het bedrijfspand in Goes nog maar zeven jaar oud was.

"Er lagen allerlei auto onderdelen in het gebouw," zegt Derk van der Net van AOC Vlissingen, "zaken als remschijven, autobanden, accu's. Als het eenmaal brandt, dan brandt het, maar het zijn geen heel licht ontvlambare spullen. Er wordt ook niet binnen gerookt. Voor ons is het een compleet raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren."


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren