www.hvzeeland.nl

Leerlingenstaking Middelburg begon rustig

Toegevoegd: 23-11-2007, 18.29 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De leerlingenstaking in Middelburg begon vrijdagmorgen rustig, maar eindigde na het politie-optreden in een chaos. Dat stellen scholieren en docenten.

Rond 10.00 uur hadden tientallen scholieren zich op het plein van de CSW aan de Elzenlaan verzameld voor een rustig protest. De leerlingen wilden de lessen niet meer in en verzamelden zich voor de school om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de voorgenomen uitbreiding van het aantal lesuren.

Na korte tijd trokken de scholieren naar de CSW-locatie aan de Churchillaan. Daar mochten zij na niet al te lange tijd het plein op en verzamelde iedereen zich rond de ingang van de school. Daar begon de groep te joelen. Leerlingen klommen vervolgens op een container en trokken na enige tijd de straat weer op. Vanaf daar vertrokken zij richting de Nehalennia aan de Breeweg.

Pas bij het Nehalennia-schoolgebouw arriveerde de politie. Nadat de jongeren enkele keren waren gesommeerd om weg te gaan werd er geweld gebruikt en eindigde de tot dan toe redelijk rustig verlopen staking om plaats te maken voor een kleine chaos.

Zie ook:
- 'Nog geen klachten of aangiftes tegen politie optreden' (23-11-2007)
- 'Confrontatie met politie voor kinderen angstig en pijnlijk' (23-11-2007)
- Schooldirecties wilden geen ingrijpen door politie (23-11-2007)
- 'Vernielingen en diefstal aanleiding hardhandig optreden' (23-11-2007)
- Veel aanhoudingen na leerlingenstaking M'burg (23-11-2007)