Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie houdt zes jonge geweldplegers aan

Toegevoegd: 23-11-2007, 11.25 uur
Door: Politie Zeeland

KAPELLE - Politie Zeeland heeft deze week zes jongens aangehouden vanwege diverse openlijke geweldplegingen die zij in het afgelopen jaar pleegden. Zij denkt hiermee mede de overlast die zij hebben veroorzaakt op het Spoorpad in Kapelle en de Kapelseweg in Kloetinge te hebben opgelost.

Vanaf begin januari 2007 viel de groep, op het Spoorpad in Kapelle en op de Kapelseweg in Kloetinge, andere scholieren lastig door tegen hun fiets te trappen, hen op te houden door heel langzaam te gaan fietsen zodat ze te laat op school kwamen, takken tussen de spaken te steken en sigarettenpeuken tegen hun armen te drukken bij het inhalen.

Veel van hun slachtoffers raakten als gevolg van deze acties lichtgewond doordat zij van hun fiets vielen of brandwondjes opliepen aan hun armen. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers er precies de dupe zijn geworden van hun daden, omdat een heleboel (jonge) kinderen geen aangifte hebben durven doen. Van de voorvallen werden wel veel meldingen gemaakt bij de Zeeuwse politie.

Het meest recente incident vond op vrijdag 16 november plaats. Om 08.15 uur werden enkele scholieren in de Middelburgsestraat in Goes mishandeld door de groep jongens. Eén van hen werd van zijn fiets getrokken en, terwijl hij op de grond lag, geslagen en geschopt.

Een aantal anderen liep lichte verwondingen op aan hun gezicht, enkels, kaken en ellebogen. Ook is er materiele schade. Fietsen zijn vernield en mobiele telefoons zijn kapotgegaan. Naar aanleiding van deze zaak zijn maandagochtend jl. drie jongens van 13 en 14 jaar oud uit Yerseke in hun woning van hun bed gelicht en aangehouden. Daarna zijn de jongens ingesloten, omdat het onderzoek nog niet was afgerond.

Dinsdagochtend vroeg werden nog eens drie jongens in of bij hun woning aangehouden. (Eén uit de gemeente Borsele van 15 jaar oud en wederom twee uit Yerseke van 14 en 16 jaar oud) Zij zijn ook ingesloten in een politiecel in Torentijd. Woensdagmorgen omstreeks 06.00 uur zijn nog twee jongens, van 14 en 15 jaar oud, uit de gemeente Borsele aangehouden.

Donderdagmorgen zijn twee jongens van 13 en 14 jaar oud, beiden uit de gemeente Goes, in hun woning aangehouden. Als gevolg van de aanhouding van de, in totaal, tien jongens is de golf van overlast die zij veroorzaakten op hun fietsroute naar school (Spoorpad en Kapelseweg) hoogstwaarschijnlijk opgelost.

Alle aangehouden jongens zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Ze zijn allen, onder voorwaarden, in vrijheid gesteld. De Jeugdofficier van Justitie zal een definitieve beslissing nemen over de vervolging.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750