Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

'Geen klachten of aangiftes tegen politie'

Toegevoegd: 24-11-2007, 10.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de politie waren vanochtend rond 11.00 uur nog geen klachten of aangiftes binnen gekomen tegen de politie naar aanleiding van het politie-optreden in Middelburg vrijdagmiddag. Dat zegt politiewoordvoerster Mirja Vis.

Vrijdagavond kondigde het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) via het VARA-programma Pauw en Witteman aan dat het een officiële klacht wil indienen tegen de politie. Volgens Sywert van Lienden, voorzitter van het LAKS is er, met name in Middelburg, sprake geweest van "excessief" geweld. Daarom gaat hij zich komende week sterk maken voor een "zaak" rond de kwestie.

Volgens politiewoordvoerster Vis kunnen betrokkenen van de 'rellen' in Middelburg bij de politie aangifte doen van een strafbaar feit door politiemensen. Ook kan een klachtenprocedure worden gestart. Vooralsnog heeft niemand dat gedaan, aldus Vis.

Scholieren hebben zelf al aangekondigd om aanstaande vrijdag opnieuw te demonstreren, maar dan met name tegen de manier waarop de politie gisteren heeft opgetreden.

Zie ook:
- 'Confrontatie met politie voor kinderen angstig en pijnlijk' (23-11-2007)
- Leerlingenstaking Middelburg begon rustig (23-11-2007)
- Schooldirecties wilden geen ingrijpen door politie (23-11-2007)
- 'Vernielingen en diefstal aanleiding hardhandig optreden' (23-11-2007)
- Veel aanhoudingen na leerlingenstaking M'burg (23-11-2007)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750