Weerbericht:
Vrij koel en van tijd tot tijd een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in vakantiewoning Groede

Toegevoegd: 30-11-2007, 15.56 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Provinciale Zeeuwse Courant

GROEDE - Door dakwerkzaamheden in de Molenstraat in Groede heeft een dak van een vakantiewoning vlam gevat. Officier van dienst Fred Moens over de oorzaak: „Op het platte dak naast de woning vonden werkzaamheden plaats. Daarbij heeft het isolatiemateriaal onder het dak van de buren vlam gevat.”

Het betreffende huis doet dienst als vakantiewoning. Tijdens de brand was er niemand aanwezig in het pand. De naastgelegen huizen hebben geen rook- of waterschade opgelopen. „Bij één huis is er wel sprake van lichte schade, omdat we door het huis moesten lopen om vanaf de achterkant van de woningen het vuur te bestrijden”, zegt Moens.

De brandweer kreeg iets voor een uur ‘s middags de melding van een middelbrand in Groede. Later werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Er zijn drie wagens aan te pas gekomen om de brand te blussen. De korpsen van Breskens, Oostburg en Schoondijke leverden ieder een wagen. Ook hebben we een hoogwerker ingezet van de brandweer in Terneuzen.”

Rond 14.00 kon Moens het sein brandmeester geven. De schade wordt nog onderzocht.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren