Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand bij Eastman op industrieterrein M'burg

Toegevoegd: 22-01-2005, 18.52 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Bij Eastman Chemical aan de Herculesweg op het Middelburgse industrieterrein "Arnestein" is zaterdagmorgen rond tien voor tien brand uitgebroken.

Na de eerste melding dat er brand was uitgebroken in het procesgebied van één van de fabrieken, ging de bedrijfsbrandweer direct ter plaatse. De bedrijfsbrandweerlieden hebben uitbreiding van de brand voorkomen. Ook werd vrijwel direct de Middelburgse brandweer gealarmeerd.

Enkele minuten over tienen rukten de brandweerlieden van de Middelburgse kazernes aan de Torenweg en de Stromenweg, respectievelijk met de tankautospuit 4533 en de ladderwagen 4550 uit richting de brandmelding. Toen de brandweer ter plaatse kwam was al redelijke rookontwikkeling zichtbaar vanuit het fabrieksterrein.

Later gaf de brandweer het sein "middelbrand" en zodoende kwam ook de Arnemuidense tankautospuit 4534 ter plaatse. De brand was overigens binnen twintig minuten onder controle.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, ook was er geen gevaar voor de volksgezondheid en zijn er geen mensen gewond geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750